Budgethouders die al aan de beademing zitten, kunnen niet wachten tot ze het coronavirus krijgen. Kinderen die intensieve zorg thuis hebben, moeten kunnen worden aangesloten op schone apparaten. Mensen met chronische aandoeningen in een wooninitiatief zijn zeer kwetsbaar. Zij en hun zorgverleners hebben beschermende materialen nu nodig om te voorkomen dat ze het coronavirus krijgen.

Oproep

Het ministerie van VWS heeft hard gewerkt om een bestelmogelijkheid en levering te regelen via de GGD GHOR regio’s in Nederland, die daarvoor zijn ingesteld. Maar daar krijgen budgethouders en hun zorgverleners voornamelijk te horen dat ze niet onder de richtlijn van het RIVM vallen. Laat de @GGDGHORNL via twitter of via facebook @ggdnederland weten dat kwetsbare budgethouders niet achteraan in de rij kunnen aansluiten. En dat zij iets moeten regelen. Zo voorkomen we besmettingen en dat acute zorg, oftewel een ziekenhuisopname, nodig is.

Doe mee aan het meldpunt NU’91 over beschermende materialen!

Er is door NU’91 een meldpunt geopend voor zorgverleners om het tekort aan beschermende middelen in kaart te brengen. NU’91 is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden. Zorgverleners kunnen tot en met 1 april 2020 online een enquête invullen. Vraag jouw zorgverleners dit ook te doen!

Ook bij NU’91 komen vanuit het hele land signalen binnen dat er bijvoorbeeld onvoldoende mondmaskers zijn ter bescherming tegen het coronavirus. De resultaten van de enquête moeten inzichtelijk maken waar de problemen precies zitten. Door het coronavirus is de vraag naar beschermende middelen groot. Zorgverleners maken zich zorgen over hun eigen gezondheid, die van hun patiënten en die van hun familie. NU’91 gebruikt de resultaten in haar overleg met het ministerie van VWS op 2 april 2020.

Deel dit bericht met je zorgverleners, zodat ze direct naar de enquête kunnen.

Go Top
Balans Zorg Gelderland
 

 

 

 

 

© 2020 Balans Zorg Gelderland.
Alle rechten voorbehouden.